Pentru noi este foarte important să reușiți să finanțați investițiile pe care vi le-ați propus în mod sustenabil.

Autoritățile publice locale, antreprenorii și ONG-urile pot consulta și pot cere asistență cu privirea la cele mai noi surse de finanțare existente.

În cadrul acestei pagini de internet, Comisia pentru Fonduri Europene și Dezvoltare Regională din cadrul PNL Alba vă oferă gratuit informații referitoare la fondurile europene structurale, la fondurile cu finanțare directă de la Comisia Europeană, dar și despre finanțările din resurse naționale.

În urmă cu 10-15 ani judeţul nostru era undeva mai jos de mijlocul clasamentului pe harta de business a României. Politicile liberale corente, sprijinul oferit investitorilor și infrastructura dezvoltată constant au atras investiții străine care au potențat ambiţia unor antreprenori locali. Astfel, cu toții, am transformat Alba într-un lider al industriei prelucrătoare din România și un loc mai aproape de inima oamenilor.

jud. Alba

Ion Dumitrel

Ion Dumitrel

Președinte PNL Alba

Am elaborat Strategia de dezvoltare a judeţului Alba pe mai multe axe prioritare, deosebit de importante în acest proces de evoluţie, pentru că ne interesează creşterea calităţii vieţii tuturor oamenilor din judeţ. Vom investi în dezvoltarea infrastructurii de transport și de utilități publice, în măsurile de potecție a mediului, în biodiversitate și economie circulară, dar şi în măsurile active de reducere a șomajului, dezvoltarea educației și sprijinirea mediului de afaceri. Pentru toate aceste obiective, ne concentrăm pe cooperare și parteneriate, dar mai ales pe atragerea de fonduri nerambursabile, naționale și europene.

Simion Crețu

Simion Crețu

Prim-Vicepreședinte PNL Alba

În calitate de Președinte al Comisiei pentru Fonduri Europene și Dezvoltare Regională din cadrul PNL Alba pot să afirm că modelul de dezvoltare din județul nostru poate fi replicat în orice judeţ al României. Este doar o problemă de voință!

Preocuparea noastră constantă de a furniza prompt informații de calitate pentru realizarea de investiții publice, sprijinirea mediului privat și activitățile de atragere a investitorilor, au valorizat activitatea administraţiilor locale liberale. Alba nu este un judeţ al multinaţionalelor, ci este un exemplu că investiţiile locale, munca noastră susținută, a tuturor, sunt aspectele care cântăresc decisiv în economia și în procesul de dezvoltare al oricărui judeţ.